TONTON & DOWNLOAD MOVIE PERCUMA

By Suhana Abidin - November 19, 2019

Assalamualaikum . . .

Greeting uolls ! Since some of you ada tanya aku tengok movie hindustan/tamil best-best dekat mana ? So hari nie aku nak share dengan korang web yang aku selalu guna untuk download movie . Rasanya tahun nie aku berjaya tidak menjejakkan kaki ke Cinema walaupun my current office tengah bandar dah jarak untuk ke mall lebih kurang sejengkal je (ibarat macam tu la) . Aku pun dah tak tertarik dengan weekend sale dekat watsons or guardian tu . Tanda-tanda dah matang mungkin , hahahahahah . . . Baru sekarang reti nak berjimat dan tahu mana yang keperluan or mana kehendak . Tu laaa , dulu waktu sekolah cikgu ajar pasal keperluan atau kehendak , main-main . Bila dah besar banyak membazir , hujung bulan baru rasa yang mana tak patut beli . Pity me ! 

Sabik ke keperluan dan kehendak pulak . Maaf-maaf ! Okey proceed to the main tittle . Yang aku senaraikan nie adalah antara web yang aku selalu guna untuk cari movie-movie best/latest dan easy to download bagi aku la dan buat sepanjang aku berkecimpung dalam kancah download mendownload nie (rosak bahasa melayu , hahaha) pc aku tak pernah kena masuk virus . Actually banyak je web lain yang tak termasuk dalam senarai aku nie , suit yourself nak tengok dekat web mana . 

*PERINGATAN : Web free kebanyakan ada Ads waktu nak download  . Ads yang mostly keluar hanya untuk 18 ke atas je boleh tengok . Agak lucah dan tidak sesuai kalau budak bawah umur TERtengok . Hanya waktu nak download la , sepanjang movie tu tak ada ads apa-apa pun . Aku pernah download satu movie , tapi tak ingat guna web yang mana . Tiba-tiba ada keluar new tab yang ada ads tak senonoh . Mujur la waktu tu hanya aku yang tertengok dan office mate dekat meja masing-masing . Yup , kat office 😂 . Mengucap panjang dan gelabah jugak la time tu . Unexpected happened !  


- Web pencuri movie nie antara salah satu web yang aku suka . Sebab banyak latest movie and fully subtitle kalau tonton online . Tetapi kalau korang download , subtitle tu tak lekat dekat movie . Korang kena download asing subtitle dan movie . Faham tak .? Hahaa , macam hanya aku je yang faham apa yang aku terangkan . Untuk download korang boleh tengok tutorial yang di sediakan dalam web tu . 

- Nie pulak web indonesia . Aku suka web nie jugak sebab cepat update latest movie yang baru release kat wayang . Yang latest biasanya Hd cam lagi , Kalau nak tengok yang HD kena bawak bersabar sikit la . Benda free kan , so agak lama la untuk dapat HD tu .  So tak payah susah-susah pergi tengok wayang bayar tiket semua . Aku download dan masukkan dalam pendrive atau hardisk lepas tu pasang dekat tv rumah . Satu family boleh tengok . *web nie banyak ads Casino & lucah . So hati-hati masa buka web nie , bile keluar ads lucah tu pandai-pandai la korang X web tu .

-Ada beberapa web indonesia yang aku suggest untuk korang yang kaki movie :


3) NETFLIX / VIU / IFLIX / WATCHME / DRAMANIA 




- Untuk this web biasa tengok dekat hp je , unless kalau korang pakai astro on demand . Boleh la nak connect wifi untuk tengok movie-movie tu dekat tv . Free tak free jugak , still kena bayar kalau nak tengok movie tanpa ads . Hehehehhe , aku selalu guna VIU / Watchme / Dramania untuk tengok movie korea . Current movie yang aku tengok DR JOHN . Eh , best gile wei , Dr cha tu power gile rawat pesakit even though dia sendiri tengah sakit . Dia ambil masa beberapa minit je dengan tengok pesakit tu dan ciri-ciri yang pesakit tu alami dah boleh detect nama penyakit tu . Recommended !  

4) KOLLYSUB MALAY


- Ada dua web khas untuk filem tamil dan hindustan . Ini salah satu Web yang  tak ada ads dan senang sangat nak download . Klik DOWNLOAD yang warna biru je . Ingat tau , yang WARNA BIRU . Kalau derhaka pergi tekan download warna lain , then jangan marah aku kalau tak lepas download . Heheheh .

5) LAKSAMANA TARUNG 



- Second web for Tamil/hindustan movie . Web nie paling ramai peminat ! kalau follow web nie dekat FB ,admin akan masukkan short movie yang best-best . Then korang boleh cari full movie dekat sini . Movie akan selalu dikemaskini dan boleh tengok tutorial download movie dekat web nie.


This is my top 5 webs yang aku selalu download movie . Harap berguna untuk korang yang kaki movie atau nak berjimat tanpa pergi wayang macam aku . Hehehe , family aku pun dah terjebak dengan movie-movie yang aku download nie . Asal aku balik kampung je , mesti ada yang tanya "ada cerita baru tak ?" . APOOOOO .? Tapi TV mak aku kat kampung tu tak support hardisk , so aku kena masukkan dalam pendrive je . So quantity movie yang diorang boleh tengok tak banyak la . Biasa la , jenama tv lain-lain , ada yang support both hardisk and pendrive or ada yang support only pendrive . Happy watching korang . 


13 Bawang Holland

  1. wahhh bestnya ade lubuk mendonlot movieeeeee..
    selama ni donlot kat telegram je.. tu pon utk drama Korea je.. haha

    ReplyDelete
  2. kalau tengok viu kt hp, banyak no iklan yg keluar...selalu tengok/donload drama korea kt myasiantv..drama turki kt kinemania.tv...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh , drama turki .? Saya tak pernah tengok drama turki , macam menarik pulak . Nanti boleh try . Thanks for the recommended Myasiantv tu .

      Delete
  3. mekasih di atas info, nanti nak try mengodeh2... kadang bosan2 boleh la kita layan kan , lagi2 time rehat lama kat opis tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. since saya pun rehat bawak bekal dan makan kat pantry je , memang makan bertemankan k-drama tiap hari . . Hehehe

      Delete
  4. dulu suka tengok movie kat pencurimovie tapi url website dia selalu bertukar, susah nak trace. sekarang ni tak rajin layan movie lagi suka tengok drama..hehe

    ReplyDelete
  5. haha kak ana baru je belajar donlod2 movie ni Sue, bagus gak ni tahu dah mana nak cari pas ni :)

    ReplyDelete
  6. saya cuma risau tak ada masa nak menonton filem yang didownload tersebut

    ReplyDelete
  7. wow...selalunya member yg rajin download ni...kita just amek je yg dia share hehehe..

    ReplyDelete
  8. Tq! Biasa download kat pencuri movie tu je. Boleh layan banyak filem lepas ni

    ReplyDelete
  9. Dulu masa tak ada limit hotspot, suka dunload ikut web, senang. Tapi, sekarang suka dunload ikut telegram. Habis semua channel movie difollow.

    ^^

    ReplyDelete
  10. utk kaki drama n movie mmg suka laa... sy tgk gitu2 je tu pun kalau teringin sgt hehehe

    ReplyDelete